Functional integration ®

Jednako kao u Awareness through movement gdje verbalno vodimo ljude kroz sekvence pokreta, u functional integration Feldenkrais® pedagog vodi ljude kroz pokret sa nježnim, ne invazivnim dodirom.

Functional integration je oblik taktilne i kinestetske komunikacije kroz koju klijent uči o svojoj tjelesnoj organizaciji kroz nježne dodire i pokretanje. Lekcija je usmjerena želji, namjeri ili potrebi klijenta. Proces učenja provodi se bez upotrebe sile ili invazivne procedure. Preko komunikacije i uz poštivanje klijentovih mogućnosti, kvaliteta i integriteta, pedagog stvara okolinu u kojoj klijent može ugodno učiti.

U Funkcionalnoj integraciji, pedagog razvija lekciju za studenta, po mjeri jedinstvene konfiguracije te osobe i momenta. Pedagog prenosi iskustva ugode, zadovoljstva i lakoće pokretanja dok klijent uči kako reorganizirati tijelo i ponašanje u novim efikasnijim običajima.

Individualne Lekcije se obično odvijaju tako da klijent leži na posebno dizajniranom stolu ali i u sjedećem položaju kao i u stajanju. Ponekad se koriste i različiti rekviziti kako bi poduprijeli položaj ili pomogli pokret.

Radionice koje nudimo

Awareness through movement (ATM®) lekcije

Trajanje: 45- 60min

Cijena radionice

15 € (drop in)

50€  mjesec (4-5x)

Functional integration® prvi termin

Trajanje: 60-75min

Cijena

70€

Functional integration® lekcije u seriji

Trajanje: 45-60min

Cijena

60€

pri uplati 5/10 lekcija dodatni popusti!

Functional integration® lekcije za djecu

Trajanje: 25-45min

Cijena radionice

prvi dolazak 50€

u seriji lekcija 45€ 

Pri uplati 5/ 10 lekcija u seriji, dodatni popust!