Vodi: Jerry Karzen, senior Feldenkrais trainer

Kralježnica svake osobe ima zavijenost, rotacije i krivine. Puno ljudi u svijetu i u Hrvatskoj ima takve ekstremne zavijenosti koje su dijagnosticirane kao progresivno stanje, skolioza.

Radionica je namijenjena ljudima koji imaju navedeni problem ali i onima koji u profesionalnom smislu rade s osobama sa skoliozom.
U radionici ćemo istraživati utjecaj skolioze na prostorne odnose, percepciju, organiziranje vida te kako ta znanja možemo praktično koristiti. Također će te naučiti strategije koje možete koristiti kako bi smanjili zakrivljenja u skoliozi i suprostaviti se kompresivnom efektu vremena i gravitacije na vašoj kralježnici.

Jerry je izrazito kompetentan u interpretiranju i objašnjavanju Dr. Feldenkraisovih FI lekcija. Poznat je po jasnom i jezgrovitom predavanju koje uključuje opuštenu atmosferu i humorističan pristup, a predznanja iz filozofije i brige o zdravlju uz ogromno iskustvo somatskog obrazovanja omogućuju mu jasan pogled i široku primjenu Feldenkrais metode.

Jerry Karzen

Jerry Karzen
Jerry KarzenSenior Feldenkrais trener

Jerry Karzen  je učio s Moshe Feldenkraisom na Institutu Tel Aviv (1976-1983.), a diplomirao je 1977. godine na treningu San Francisco. Tijekom tih godina putovao je s Dr. Feldenkraisom kao osobni sekretar i bliski prijatelj. Moshe Feldenkrais osobno ga je izabrao da postane trener 1982. a uz njega izabrani su i Gaby Yaron, Mia Segal, Anat Baniel, Yochanon Rywerant, Chava Shelhav, Bruria Milo, Ruthy Alon i Miriam Pfeffer. Od 1980. Jerry je organizirao i bio edukacijski direktor na preko 25 treninga u 9 država a bio je i gost predavač na brojnim drugima.

Trenutno vodi programe u Njemačkoj (Chiemsee), Novom Zelandu i Brazilu. Jerry Karzen asistirao je Moshe Feldenkraisu u uređivanju i objavljanju njegovih dviju posljednjih knjiga (The Elusive Obvious, The Potent Self) te je režirao i snimio 95% svih postojećih video materijala Feldenkraisovih privatnih lekcija Funkcionalne integracije®. Na zahtijev Moshe Feldenkraisa, organizirao je i upravljao njegov poslijednji trening u Amherstu i bio je prvi izvršni predsjednik Feldenkrais zaklade. Usto je bio i predsjednik Feldenkrais Guild of North America®.

Naručite odmah

Vježbajte sami kod kuće uz pomoć naših audio lekcija dostupnih na CD-u!

Naručite svoj CD as audio lekcijama sa Feldenkrais radionice SKOLIOZA by: Jerry Karzen već danas!
Naručite odmah